Vloerreiniging en onderhoud

U investeert vaak een aanzienlijk bedrag in een vloer. Vanzelfsprekend wilt u dan ook dat uw nieuwe vloer zo lang mogelijk mee gaat en er netjes uit blijft zien. Vloerreiniging en onderhoud is een vak apart.

Vloerreiniging

Naast het dagelijks schoonmaakonderhoud van deze vloeren is ook periodieke reiniging en onderhoud nodig. Dit moet professioneel gebeuren. Elke vloer vraagt om een eigen aanpak. Hiervoor beschikken wij over verschillende reinigings- en beschermingstechnieken. Goed onderhoud houdt uw vloer als nieuw en voorkomt onnodige vervanging.

Linoleum / marmoleum

Linoleum en marmoleum vloeren worden vaak voorzien van een waslaag. Deze waslaag beschermt de vloer tegen beschadigingen. Ook zorgt de waslaag voor een mooie uitstraling van uw vloer. Deze kan naar keuze meer of minder glans bevatten. Na verloop van tijd vertoont een waslaag slijtage. Vooral op de plaatsen die intensief gebruikt worden is de slijtage heftig.

Spraymethode / opblokken

Beperkte slijtage kan worden verholpen door het opblokken van de vloer. Hierbij wordt op de plekken waar de slijtage heviger is boenwas bijgesprayd. Door het gebruik van een poestmachine met een hoog toerental wordt de vloer geboend waardoor deze weer gaat glimmen. Bij deze methode is het (afhankelijk van de belasting van de vloer) belangrijk dat het onderhoud op zeer regelmatige basis plaats vind.

Strippen en coaten

In het geval van ernstigere slijtage van de vloer is het noodzakelijk om deze te strippen. Hierbij worden oude waslagen verwijderd waardoor ook alle vervuiling wordt weggeschrobd met een stripper en het water inclusief de aanwezige vervuiling wordt opgezogen. Hierna wordt de vloer voorzien van nieuwe polymeer waslagen.

PVC / Kunststof vloeren

Een PVC vloer wordt meestal niet voorzien van een coating. Deze vloeren moeten regelmatig (afhankelijk van het gebruik) vochtig gereinigd worden met een geschikte vloerreiniger. Als na verloop van tijd de vloer niet meer schoon te krijgen is door middel van dweilen of moppen, kunnen wij deze voor u schrobben. Dit gebeurt machinaal waarna het water wordt opgezogen.

Siergrind

Een siergrind vloer kenmerkt zich door de open structuur. Hierin kan veel vervuiling achterblijven die door stofzuigen / moppen niet of slecht verwijderd wordt. Dit vraagt op een specifieke vloerreiniging. Wij hebben veel ervaring met deze vloeren en kunnen er door gebruik van de juiste middelen en machines voor zorgen dat de vervuiling los laat en opgezogen kan worden. Doordat het water ook tussen de grinddeeltjes wordt opgezogen wordt de aanwezige vervuiling afgevoerd en is de vloer weer optimaal schoon.

Fabrieksvloeren

Op fabrieksvloeren is sprake van specifieke vloeren. Afhankelijk van de processen die er plaatsvinden is er vaak sprake van vervuiling in de vorm van vet of olie. Wij beschikken over de juiste middelen om deze vervuiling los te weken of op te lossen. Door de vloer grondig te schrobben en het water met de vervuiling af te zuigen behalen wij een optimaal resultaat.

Plavuizen / betonvloer

Op een plavuizen of betonvloer ontstaat na verloop van tijd vervuiling die niet eenvoudig meer te verwijderen is. Het gaat dan om vervuiling die in de open delen in de vloer trekt. Bij plavuizen zullen dit met name de voegen zijn. Ook hier is het belangrijk om middelen te gebruiken die de vervuiling aanpakken en ‘uit’ de openingen trekt. Door vervolgens de vloer te schrobben en de vervuiling op te zuigen wordt de vervuiling ook daadwerkelijk afgevoerd.

Als u in het bezit bent van een vloer die hierboven niet genoemd wordt, neem dan gerust contact op!

Uw vloer is onze zorg! Wilt u advies voor uw vloer? Neem vrijblijvend contact op.

Vloerreiniging en onderhoud