Tapijtreiniging

Uw tapijt wordt heel veel gebuikt. Elke medewerker en bezoeker loopt er overheen. Hierdoor ontstaat slijtage en vervuiling. De slijtage kunnen wij niet verhelpen, de vervuiling echter des te beter! en een schoon tapijt zorgt voor een verzorgde kijk op uw vloer.

Tapijtreiniging

De oorspronkelijke benaming van Schoonmaakorganisatie Benjamins is Carpet Cleaning Benjamins. In de loop van de tijd zijn er steeds meer diensten toegevoegd aan het dienstenpakket. Dit neemt echter niet weg dat wij nog steeds specialist zijn op het gebied van het reinigen van tapijt en vloerkleden.

Elke mate van vervuiling en ook het type tapijt vraagt om een specifieke aanpak. De methoden die wij gebruiken zijn:

Sproei-extractie

Bij deze methode wordt het tapijt eerst ingeneveld met reinigingsmiddelen. De vervuiling laat hierdoor los van tapijt. Vervolgens wordt water met reinigingsmiddel het tapijt in gespoten. Doordat direct hierna het water weer wordt opgezogen wordt de vervuiling samen met de reinigingsmiddelen afgevoerd. Het water fungeert hierbij als transportmiddel voor het vuil.

Bonnet-pad

Bij de Bonnet-pad methode wordt het tapijt eerst grondig gereinigd met de borstelzuiger. Hierna wordt het tapijt ingeneveld met reinigingsmiddelen. Hierdoor laat de vervuiling los. Door hierna te boenen met een Bonnet-pad onder een eenschijfsmachine wordt de vervuiling in de pad getrokken. Deze methode is veel sneller en droger dan de sproei-extractie methode. Nadeel is echter ook dat deze methode minder grondig is.

Individuele vlekverwijdering

In geval van zeer plaatselijke vervuiling is het ook mogelijk om de individuele vlekken aan te pakken. Dit gebeurt op dezelfde manier als bij meubelreiniging met behulp van een speciale machine / mondstuk. Zie hiervoor ook de informatie op de pagina voor meubelreiniging.

Wij komen graag bij u op locatie om de vloer te beoordelen en een vrijblijvend advies uit te brengen.

Bel ons of neem contact op via het contactformulier om een afspraak in te plannen.

Taptijtreiniging